Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kolombo

18. 11. 2007 14:42
Mnohem víc než

hlášení "bacha policajti" v rádiu snižuje vážnost zákona neprofesionální a mnohdy nesmyslné dopravní značení, nulové postihy organizací za zapomenuté či nesprávně umístěné dočasné značení a policejní hlídky ne tam, kde hrozí nebezpečí, ale tam, kde z nesmyslného značení kyne bohatá výslužka!

0 0
možnosti

Jan

17. 11. 2007 23:23
Milá paní,

vy jste snad dcera Šimonovského. To toho šikanování a buzerace ze strany státu ještě nemáte dost?

0 0
možnosti

Stanislav Stupka

17. 11. 2007 22:12
Ježkovy voči:-)

On může jet bezpečněji, protože má lepší auto ale na faktu že má ve větší rychlosti větší kinetickou energii a delší brzdnou dráhu a tím je nebezpečnější pro své okolí nic nezměníte.

Už víte Petře, jak jsme myslel tento příspěvek?

On jede rychle a "bezpečně" ale přece musí brát  v úvahu ty pomalé a nebezpečné a i ty rychlé a nebezpečné a proto je lepší jezdit předepsanou rychlostí neb odborníci vypočítali, že z nich je jednoduší zastavit a nebo způsobit autonehodu pouze s pomačkanými plechy

0 0
možnosti

Stanislav Stupka

17. 11. 2007 22:17
Re: Ježkovy voči:-)

a proto jsem psal Problém je, že náhoda je blbec a nikdy nevíte, který blbec vám tam

vlítne a nebo co se stane a při větší rychlosti jste nebezpečnější pro

své okolí a proto jsou nějaké předepsané rychlosti.

A proto, že i nikdo neví právě jaké máte auto musí být stanovena taková a maková rychlost a taky proto, že se to zatím považuje vzhledem ke všem okolnostem za bezpečné,co se týče brzdné dráhy a ostatních aut atd. Až budou mít všichni tanky, ať si třeba všichni jezdí 200 a je jedno zda.-li budou ohleduplní či blbci. Hlavně ale at na sebe nemíří hlavně ;-D

0 0
možnosti

jogurtovabakterie

17. 11. 2007 22:00
SMYSL POLICEJNICH HLIDEK

Milá paní.osobně si myslím,že smysl policejních hlídek NENI v tom,aby pouze inkasovali peníze z vybraných pokut nebo někomu vzali řidičský průkaz.SMYSL hlídek je v tom,aby řidiči jeli ukázněně.ostatně proč policie používá na silnicích rozestavěné figuríny?Sama policie přiznává,že i tyto figuríny splní svůj účel tím,že řidiči přizpůsobí typ jízdy.Kdyby v rádiu ohlásili kde všude se zdržují hlídky a ohlásili to na více místech,než by ty hlídky byly,splnilo by to tentýž účel snad ještě víc než kdyby tam opravdu byly.Smysl všeho je ukáznit řidiče.Stejně jako splní svůj účel "policajt"v tom smyslu ho splní i zvolání"bacha policajti"!takže proti tomu nic nemám,naopak toto vítám.

0 0
možnosti

Lubos

17. 11. 2007 21:49
podle me

podle me se v tomhle pripade jedna o mareni uredniho vykonu a uprimne me to taky celkem stve.. a divim se, ze se nic nedeje..

0 0
možnosti

Horolezec-29

17. 11. 2007 21:42
Ono je to všechno o dobrém srdci...

Já v obci jezdím 30-60, mimo obec 80-100 a na dálnici 120 - 180 km*hod-1. Přesnou míru si zvolím sám, když vezmu v potaz plynulost dopravy, podmínky, viditelnost... Jezdím rád rychle, ale nepovažuji se za piráta.

Jinak vždy během jízdy dělám dobré skutky. Zastavuji před přechody, pouštím jiná auta z vedlejších ulic, zastavuji, když to někomu nejede. Den mám pak veselejší, a tak to má být.

Zkrátka hulvát zůstane hulvátem a dobrý člověk dobrým člověkem. A tak mě ani nevadí, když se jezdí i trochu rychleji. Jen u toho musí člověk POUŽÍVAT VŽDY HLAVU R^ Toliko k tématu. Pěkný večer všem. I paní Šindelářové :-)

0 0
možnosti

petr stursa

17. 11. 2007 21:45
Re: Ono je to všechno o dobrém srdci...

No a kdo to neumi, ten potrebuje prisny a podrobny zakon. Dobrou noc.

0 0
možnosti

Stanislav Stupka

17. 11. 2007 21:34
Nyní mě napadlo

On jede rychle a "bezpečně" ale přece musí brát  v

úvahu ty pomalé a nebezpečné a i ty rychlé a nebezpečné a proto je

lepší jezdit předepsanou rychlostí neb odborníci vypočítali, že z nich

je jednoduší zastavit a nebo způsobit autonehodu pouze s pomačkanými

plechy

0 0
možnosti

petr stursa

17. 11. 2007 21:37
Re: Nyní mě napadlo

Odbornici? Byl jste nekdy pritomen jednani o umisteni znacek? Ja bohuzel ano.

0 0
možnosti

kyo1986

17. 11. 2007 21:33
komers

Autorka ma pravdu, nicmene policiste nejsou opravdu jen tupe stado ovci, sam jsem jednim z nich. Bezna praxe mych kolegu u dopravni policie je ta, ze sami volaji do radii a oznamuji fiktivni mista mereni rychlosti. Samozrejme ale, ze tento problem je treba brat v sirsich souvislostech, vcetne dopadu na jiz zminovany pohled obcanu na PCR.

Jako velky problem v dnesni dobe vidim skutecnost, ze kuprikladu v Praze mestska policie mobilizuje a nasazuje na mereni rychlosti a nasledne inkasovani pokut vse co ma - na usecich ktere staly dohled vzhledem ke sve relativni bezproblemosti vubec nepotrebuji. Duvodem je zcela prosty fakt, ze penize jdou do mestske kasy, zcasti zpet do MP zcasti dle potreby na projekty mesta.Straznici jsou i "motivovani" a je po nich pozadovano za sluzbu nejakou sumu vybrat To je dle meho zcela spatne, jelikoz to smeruje k tomu, ze se meri rychlost na rovince kde jezdi ridici 60 a pred skolou kde je 30km/h nebo v nebezpecnem useku kde projede auto za hodinu nestoji nic

0 0
možnosti

Horolezec-29

17. 11. 2007 21:29
Přehledné to je, já se orinetuji :-)

:-) mluvím o této větě: "Aha, takže nikdy nikdo". Nikdy nikdo????? Nicméně mě vážně mrzí, že svůj článek neobhajuje jeho autorka. Možná by třeba něco dodala, vylepšila, obhájila, argumenty podpořila... Škoda.

0 0
možnosti

Stanislav Stupka

17. 11. 2007 21:31
Re: Přehledné to je, já se orinetuji :-)

Vždyť právě :-) Autorka se z pochopitelných důvodů do debat pod články nemíchá a ani se ji nedivím.

0 0
možnosti

Stanislav Stupka

17. 11. 2007 21:12
Horolezec napsal" začíná to tu být mírně nepřehledné :)

""Mluvím o tom zpochybnění " Bud´ všichni nebo nikdo. Aha, takže nikdy nikdo " A o tom to přeci je, ne? Jakmile do čekohokoliv vnesete jakékoliv "výjimky" - vytvořil jste jakousi privilegovanou skupinu, a to je velmi nebezpečné (!) Reálně totiž hrozí, že ti ostatní ji nebudou dodržovat již z principu, ze vzdoru, jak chcete. Chápete??? Já to vidím tak, že Hulvát zůstane hulvátem dobrý člověk dobrým člověkem a to i na silnici...

0 0
možnosti

Stanislav Stupka

17. 11. 2007 21:12
Re: Horolezec napsal" začíná to tu být mírně nepřehledné :)

Nevytvořil jsem nic, dal jsem právě Vám svým příspěvkem za pravdu, proto právě nechápu Vaši reakci. Hledal jste tak protiargument paradoxně sám na sebe :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 687x
Spisovatelka  (www.literarnistrom.cz), která ráda fotí, sportuje, tančí, medituje, ale úplně nejraději ze všeho se směje.