Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Paní autorko napsala jste na dnešní dobu dosti kontroverzní článek hodně Vám tu nadávají. Ale víte, na tom co píšete, něco je, protože co mám kolem sebe starší lidi, tak oni už fakticky od března v jakémsi karanténním módu jsou. Dobře se rozmýšlí, kam půjdou a s kým se uvidí, stále rozvažují, co by mohlo být rizikové a jak moc. Také jich doposud moc nakažených nebylo - jasně, teď už se ta nákaza fakt dost rozšířila, tak už se jim v tom "kličkuje" dosti ztuha. Ale snaží se. Měli bychom jim za to být vděční, a taky bychom se měli snažit. To je celé, zbytek jsou věci které prostě přijdou a budeme to muset brát takové, jaké budou. Ano, mrtvých bude dost a dost, ale ta epidemie tady zjevně není na měsíc na dva ale zřejmě to bude rizikové prostředí po mnoho let, nejde se zavřít do špajzu a tam čekat. A na co vlastně? Stejně jen na smrt. A já, pokud by přede mnou byla volba, počínat si opatrně žít jakýs takýs obstojný život anebo být zavřený v domácím vězení a usoužit se (ale bez rizika nákazy), tak si stejně vyberu první variantu. Život je holt rizikový - možná i proto je tak krásný a stojí za to jej žít tak nejlépe, jak dokážeme. Děkuji za Váš článek a zdravím Vás!

1 0
možnosti
Foto

J13i59ř92í 47K97a31r30b42a12n

19. 10. 2020 17:57

Akorát že nejrizikovější skupina nejsou staří lidé, ale naopak mladí. U těch se nákaza šíří nejmasověji.

0 0
možnosti
Foto

Copak, Vás prarodiče nějak naštvali? Místo, aby senioři chodili ven do přírody, dokud je ještě přijatelné počasí, aby se nadýchali čerstvého vzduchu a trochu pookřáli, tak Vy je chcete zavřít?

Kuš! Rv

2 0
možnosti
Foto

"Čím dál víc se začínám ztotožňovat s názorem, že promořenost je opravdu pro nás všechny nejrychlejší cesta ven."

V zásadě platí, že organismus může na koronavirovou infekci reagovat některým z typů imunitní odpovědi, nebo nějakou kombinací těchto možností. Přičemž pro krátkodobou ochranu u lehkých forem infekce (asymptomatických) zpravidla postačí využití mechanismů tzv. nespecifické imunity, zejména interferonu alfa a NK buněk. V tomto případě nebývá aktivována specifická imunita, nevzniká tedy imunitní paměť. A po takto proběhlé infekci zůstává člověk stejně vnímavý při eventuálním dalším styku s virem, jako byl na počátku. Tedy jak bychom pak v situaci, kdy většina nákaz koronavirem SARS-CoV2 u nás má probíhat lehkou formou, po zrušení protiepidemických opatření mohli promořováním obyvatelstva zastavit šíření nemoci Covid-19 ?

2 0
možnosti
PC

Lockdown nechť praktikuje každý, kdo je k smrti vyděšený z viru!

To, co jste napsala, je jeden velký hnus, patřící do jednoho pytle se všemi podobnými názory, které se týkají ostrakizace jakýchkoli skupin, p. Šindelářová.Rv

4 0
možnosti
Foto

Jak poznáte, kdo spadá do rizikové skupiny?

Podle jakého klíče, resp.jakých přesných parametrů to určíte?

2 0
možnosti
Foto

J26a83n72a 79M57a83j13o72v26á

19. 10. 2020 15:36

A to si představujete jak? Zakázat lidem nad 60 vycházení? Zakázat jim kontakt se světem? A na jak dlouho, než doma sami umřou steskem? A co se sociálními službami? Zakázat jim vstup k lidem, zakázat ambulantní služby, co s personálem ve službách pobytových? Ti se mají zavřít s klienty? A na jak dlouho?

Současná situace se mi nelíbí (a přesto nad některými opatřeními žasnu, zmatky jsem odpouštěla jaru, teď už byl čas se připravit), ale pokud se bavíme o zahlcení nemocnic o které jde především, tak v nich končí lidé všeho věku. Jeví se mi, že dostat covid je taková ruská ruleta. Někdo projde, aniž by si všiml a někdo se v tom pár týdnů prostě plácá.

A pořád věřím, že "vo tom to je". O tom, aby se nesložilo zdravotnictví.

Přiznávám, že jakákoliv úvaha o "zavření" seniorů se mi jeví až fašisticky a fakt mi nedělá dobře.

7 0
možnosti
Foto

A to ještě ta rizikovost není dána jenom věkem....

1 0
možnosti
KV

Ti duchodci jsou obeti tech, kteri reisovali na jare do Italie na hory, ano, roznaseji to ti, kteri si mysli, ze to nic neni, 165 nakazenych v klubu Techtle mechtle atd.

Staci se podivat obcas na nejake diskuse, kdy nejaci pitomci uvadeji, ze to nic neni, ze na to umiraji lide, kteri by stejne umreli -to uvadel Smucler, popr. nekteri uvadeli, ze umiraji,, ti, kteri tak akorat cekaji na euthanisii. Vy se zrejme take domnivate, ze se Vas to netyka, ze se nenakazite a pokud ano,m ze "to nic nebude". Kolega mi rikal, ze kdyz na jare zavreli skoly, tak se ti smradi nahrnuli do knihovny a kdyz jim rikala knihovnce, ze maji sedet doma na zadku, tak rikali, my to nedostaneme a na starych nam nezalezi

Ti seniori nejsou nejrizkovejsi skupinou, alle nejohrozenejsi, to jen tak mimochodem

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
ND

Lockdown už asi většina důchodců praktikuje, tedy ve městech, kde nákupy mají možnost objednat u dovozovych služeb, či si zajít do krámku v ulici a nemusí k žádnému lékaři.

Maximálně jdou na procházku, takže co ještě jiného?

4 1
možnosti

To tedy nevím, jednou denně si jdu do obchoďáku pro jídlo a vždy je plný závodících důchodců.

1 2
možnosti
Foto

I54v82a16n 49V34e60s62e29l38ý

19. 10. 2020 14:23

Můj věk je vyjádřen dvěma šestkami a to co navrhujete je horší než se nakazit. Ano, já se mezi lidmi moc nepohybuji nikdy -a teď to je pravidelný týdenní nákup potravin a občas něco jiného (např. kontrola u lékaře nebo dnes vyzvednutí dárku k narozeninám nebo odvoz bio odpadu do sběrného dvora). Co ale dělám každý den je procházka se psem po ulicích kde to zná protože stářím již téměř nevidí a pokud by mi to někdo zakazoval nebo mi jen přikazoval nosit roušku když cestou potkám na jednom chodníku do tří lidí nepůjde mi to pod nos jako na jaře. Ale izolovat se od rodiny nechci a vůbec se případné nákazy nebojím. Prostě buď přežiji nebo ne -to je osud. Smrt pro mě a celou rodinu je přirozená a nikdo se po smrti někoho blízkého nehroutí. Dodávám - z mé generace jsem poslední všichni ostatní už tu nejsou a také že za přirozenou smrt nepovažuji smrt násilnou. Takže pokud se bojíte vy izolujte sebe a ty o které se bojíte a nechtějte to dělat jiným.

11 0
možnosti
Foto

J87a42n84a 91M16a26j40o52v95á

19. 10. 2020 15:38

Ano, i u nás lidé často vyjadřují to, že "být zavření" a čekat, až si je zubatá najde, aniž by viděli svoje blízké a mohli dělat to málo, co dělají rádi, tak to radši aspoň trochu normálně žít. Lidé v domovech nesmějí vycházet už teď a je to velké trápení.

3 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 687x
Spisovatelka  (www.literarnistrom.cz), která ráda fotí, sportuje, tančí, medituje, ale úplně nejraději ze všeho se směje.