Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kvůli přerušené výuce budou mít současné děti horší vzdělání, což se v budoucnu projeví omezeným pracovním uplatněním a nižším příjmem.

To jsou faktory, které mají zásadní vliv na kvalitu a délku života. Tohle doléhá na děti od základní školy až po vysokoškoláky.

-------------------------------------------------------------------------

Tohle jsem si před chvílí přečetl ve vyjádření jakéhosi virologa na titulní stránce Seznamu. Zcela utržené od života. Na většině dětí se jeden ztracený rok výuky nepozná, protože si ze školy do života odnesou stejně jen minimum znalostí. V podstatě jde o ztracený čas.

0 0
možnosti
JK

To není prezidentem. Otázka taky je, jaký prezident by byl podle vás vhodný???

0 0
možnosti
PC

Ten problém je dán především nastavením společnosti. Za 31 let se tu vystřídaly desítky ministrů školství a každý se chtěl nějak zviditelnit - bohužel vždy ke škodě dětí. Korunu tomu dala předchozí ministryně Valachová. Plaga pohřbívá školní vzdělávání definitivně a každému trochu chytrému je jasné, proč asi.

Společností je velebeno zlaté tele, konzum se stal jedinou "hodnotou". Morálka je pro mnohé cizím, nebo dokonce sprostým slovem.

K nápravě může vést jedině změna celého politického i společenského systému. Výměna jednoho, dvou ...x lidí v daném systému není žádným řešením.

1 0
možnosti

"Nerozumím tomu, proč prezidenta volili ti, kdo ho volili."

Tak proč potom vidíte jako problém, že na něj nadáváme, děláme si z něj sšvandu a nemáme k němu respekt?

Mnohem nebezpečnější by mi připadalo, kdyby lidé nekriticky pokorně následovali nějakou autoritu.

(A proč byl zvolen presidentem? Protože 38,08% voličů sebekriticky uznalo, že jsou hloupější než ostatní a tudíž bude lepší nechat rozhodnutí na těch ostatních. Dalších 4,68% bylo toho názoru, že Zeman i Drahoš budou škodit zhruba stejně. A 10,3% nás zastávalo názor, že Drahoš by škodil ještě více než Zeman. Už od prvního kola ho volilo jen 23,876%, a ani u těch není možno předpokládat, že by ho všichni z nich považovali za dobrého presidenta.)

1 0
možnosti
Foto

Ráda bych vyjádřila k nápadu, snížit počet dětí ve třídách, uniká mi důvod. Nás bylo ve třídě třicet žáků na jednoho učitele a během školní docházky se k nám přidali propadlící, kteří se však dlouho neudrželi, většinou si poseděli v šestce až do patnácti let, protože je učitelé dál nepustili. Nebyla žádná benevolence, buď umíš a jdeš dál, nebo na to nemáš, tedy seď tam, na co ti rozum stačí. Dodržovat toto pravidlo, nemusíme hledat inženýry do jaderných elektráren v zahraničí, ale vychováme si je sami, na našich vysokých školách. Určitě by bylo kde brát, kdyby tam měli profesoři možnost se věnovat nadaným studentům. Bohužel, dnes se na vysoké školy, kterých je u nás mnoho a všechny potřebují žáky, dostane každý trouba a díky tomu není čas na ty, kteří tam patří.

Tedy ne snižit počet ve třídě, ale zvýšit nároky a hlavně autoritu učitelů a jejich pravomoce.

Na třidních srazech s láskou vzpomínáme na ty kantory, kteří nám dávali zabrat, protože oni byli jedni z těch, kteří nás dobře pro život připravili a díky nim, byly naše životní cesty pro nás mnohem schůdnější.R^V

P.S. Ještě taková malá poznámka. Udivuje vás, proč lidé volili prezidenta Zemana. Není to snad proto, že používá selský rozum, o kterém jste se pochvalně zmínila, tedy má pod čepicí, což dokazuje i svými vynikajícími vědomostmi?

4 0
možnosti
PS

Zoufale ploché doplněné politickou agitkou.:-):-)

0 1
možnosti
Foto

že se jedná o povinnou literaturu jsem se vždy dozvěděl pozdě - když už bylo přečteno.

0 0
možnosti
MK

No, vloni jsem koukala v tv na nějakou vědomostní soutěž. Byla tam slečna, cca 18 let, studentka obchodní akademie. A ta nevěděla, co znamená slovo "pól". Na dotaz moderátora, zda to slovo opravdu nikdy neslyšela, zněla odpověď - slyším ho poprvé, vůbec nevím, co znamená. Moderátor se jí snažil napovědět - severní, jižní, chvíli koukala, pak jako že jo, že chápe, ale vsadím se, že vůbec netušila, která bije.

Btw. jedním z největších problémů je, děti nečtou - nečtou knihy, ani časopisy....nečtou ve volném čase, tedy dobrovolně. Proto mají velký problém s vyjmenovanými slovy, shodou přísudku s podmětem atd.

4 0
možnosti
Foto

Ve vzorech podstatných jmen se musela "nůše" nahradit slovem "růže", protože nůše už je neznámý pojem.

5 0
možnosti
AL

Ta fatální bezradnost rodičů, pedagogů a vychovatelů pokoušejících se děti vychovávat bez Boha...

0 2
možnosti
PK

Zvláštní, je to už dlouho co jsem promoval,ale jako bych slyšel své učitele na strojní průmyslovce v Preslové ulici mluvit vašimi ústy.

Tak co se vlastně změnilo?

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 687x
Spisovatelka  (www.literarnistrom.cz), která ráda fotí, sportuje, tančí, medituje, ale úplně nejraději ze všeho se směje.