Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vse co je napsano podobne jako jste napsala vy, pani Sindelarova je pravdou, kterou nikdo nemuze obejit.

Jen jednu pravdu jste, vazena pani, zapomela. Dokud bude mnozstvi obcanu teto planety se zvysovat, vase upeni v teto veci je bezpredmetne.

Mnozstvi obcanu v urcitych zemich, dava tem zemim silu diktatu na jine zeme. Nikdo nebude predepisovat Cine co ma delat. Ta si zmenila nepsany zakon z dvou deti na 3 mozne obcanky pro rodinu. Kdyz kazda druha rodina poslechne, je to extra 700 az 800 milionu novych obcanu ve svete. Nemluvime o Indii a potom o muslimskem svete. Kdyz napisete jen to minimalni pro kazdeho noveho obcana na teto planete, vase predloha a take tech idiotu, kteri chteji zachranit nasi planetu s diktatem, znici civilizaci drive, nez to udela planeta sama s novymi obcany a se zmenou, kterou nase planeta prochazi bez ohledu na nase upeni.

Tak se diva na upeni lidstva stary deda, ktery jeste zazil ten svet s primerenym poctem obyvatel.

0 0
možnosti
Foto

A nejhorší na tom je, že se tak děje už pár milionů let. ;-(

0 0
možnosti
Foto

Pamatuji, že v noci kolem každé rozsvícené pouliční lampy létala spousta můr a jiných nočních brouků. Pamatuji, že po jízdě autem byla jeho přední část plna mnohem víc než dnes mouchami či komáry. Pomatuji, že byty byly v létě plné domácích much a mucholapka se mohla po jednom dni vyhodit, protože nebylo volných míst na zachycení nových. Pamatuji, že na loukách rostla spousta různého kvítí a bylo slyšet cvrčky. Pamatuji, že když se vlezlo do mandlíků (výraz, který dnešní děti neznají), tak na nás padali pavouci, škvoři a jiná havěť. Pamatuji, že maso bylo vzácnost a jedlo se jen v neděli a pokud zbylo, tak v pondělí. Po rybnících plula hejna kachen, která nebyla uměle vysazená, ale přirozeně rozmnožená. Na polích bylo plno koroptví, křepelek i zajíců. Nesvařené mléko do druhého dne v teple zkyslo.

1 0
možnosti

Je to tak, taky si to pamatuju - a to jsem se narodil v 50.letech. jezdili jsme vlakem na jih středních Čech do Heřmaniček a vlak přitom plašil bažanty, koroptve odlétávali od tratě. Všude srnky. To dnes není. Nevím jak je to třeba na Ukrajině nebo na Sibiři, ale ve středních Čechách 60 km od Prahy - skoro nic živého. Dnes jsem byl 3 hodiny venku za městem a viděl jsem pár bělásků, 1 zajíce (zázrak!), pár koroptví (ty už taky skoro vyhynuly) a jednu žabičku - žáby tady téměř neexistují, navzdory tomu, že tu teče potok a je tu pár rybníků v okolí. Dřív v každém rybníce koncertovaly žáby a zdálo se, že neodmyslitelně patří k české krajině a houby....zřejmě lidi všechno vyhubili chemikáliemi. Když jdete po poli , je to uježděné natvrdo - tím pádem vyhuben hmyz, larvy, které tam dřív žily. o myších nemluvě, ale to nikomu nevadí, ty jedly obilí..Lidem je to jedno, mají své domečky, auta a nakoupí v supermarketech, co chtějí. proč by se zajímali o nějaké žáby? Jo mimochodem ani ježci už tu skoro nejsou, ti bývali všude. Kupodivu jsem dnes neslyšel, neviděl ani moc ptáků - přitom by mohli žít na polích a v remízcích. Nějací tu jsou, ale nic moc. Ve městě vrabci a holubi. Jak to bude vypadat za 50 let?

0 0
možnosti

Tohle je čistě vidění pravé mozkové hemisféry, kde je cit pro celek bez vnímání detailu a vývoje, kde je cit, láska, rodina, sociální cítění, harmonie, krása ... Chybí zde vnímání levé mozkové hemisféry, kde je zase cit pro realitu, řád, čas, autoritu, vývoj, blízké prostředí ... Zkrátka zde chybí cit pro to, jak to ovlivňují zákony a principy planety Země, která je dynamická ve vývoji, dále cit k vývoji, co zde bylo, třeba krajina plná čadících továrních komínů a masivní spalování hnědého uhlí, to že naše planeta je vulkanicky aktivní a dennodenně jsou vypouštěny tuny CO2 a dalších plynů do atmosféry, naprosto opomíjí realitu, kde Evropa není pupek světa, ale má vliv jen 5% a i kdyby se p.srala, tak s tím nic moc nenadělá. K tomu každých 300 let je zde super erupce sopky, jež na několik let způsobí klimatický chaos, to že oběžná dráha kolem země není stabilní, ale mění se ... Evropa za posledních 10 let a roky feminizace školství "zabředla" do slepé uličky, kde je až brutální regulace, dětem se umetá cestička životem, tak že neznají tvrdost, jak to chodí bez servisu společnosti a vytvářejí v rámci nastupujících generací určitý rozvrat, třeba Arabské Jaro, vládne zde socialismus, kolektiv, chybí zde odpovědnost, cit k hodnotám, zdravě vůdčí osobnosti, jež by uměli říci NE, tak že by se společnosti nepotýkali s takovým chaosem kolem COVID, kde to řídí kolektiv a poptávka medii ... Zde spíše odevzdat pravou mozkovou hemisféru do onoho depozitu, či spíše pokročit dále v evoluci a propojit pravou a levou mozkovou hemisféru, tak jak už dávno pracuje zrak či sluch, nevidíme jedním okem na blízko a černobíle a druhým okem na dálku a barevně. Tak to je naše lidská realita a chaos zde. Chybí zde princip levé mozkové hemisféry, kde je vnímání reality, řádu, autority, čas, vývoj, hierarchie, což pohlavně je "předěleno" mužům ... V budoucnu zde už snad bude cit, pro to když něco někdo říká či píše, vnímat co je za tím a co to formuje, onu charakteristiku a tím pádem poznat ...

1 0
možnosti
Foto

100% souhlas. Navíc "ekologický terorista" (což má být vnímáno jako synonymum "aktivisty") je jedna ze škatulek, kterou si vymyslel systém – a šíří se skrze média a sociální sítě, protože intelektuálně líní lidé si rádi nechávají vymývat mozky –, aby dehonestoval kohokoli, kdo se odváží na to šílené konzumní a korporátní ničení prostředí poukázat a kdo chápe, že v takové situaci občas holt nezbývá na intenzivní akce navázat nějakou intenzivnější reakcí, a tedy se třeba přiváže ke stromu nebo jde někam demonstrovat. Čím víc lidí si tohle uvědomuje, tím dřív se na tom může něco začít měnit – což ostatně platí tak nějak všeobecně.

0 0
možnosti

I20v84a63n 47J51i30r34e28š

16. 9. 2021 2:14

No, děvče nešťastné, spíš umřel váš rozum, inteligence a přehled.

1 2
možnosti

Vítej v jámě lvové ;-DR^

1 0
možnosti
Foto

Zapomínáte na hlavní zdroj problému: lidí je hodně a strašně rychle se pořád množí.

Pokud se všichni uskromní a budou používat jen polovinu všeho co dnes, tak jsme za 50 let na stejném místě: lidí s poloviční spotřebou bude dvakrát tolik, takže spotřeba bude zase stejná jako dnes. A spotřebu na osobu donekonečna snižovat nejde bez toho, že by lidé začali umírat hladem.

0 0
možnosti

něco na tom je, říkávám někdy: jak by tady bylo krásně bez lidí. Ale protože se nic neděje náhodou, existence tohoto primáta, zvaného člověk, tu má jakýsi význam.....koneckonců vše v tomto vesmíru prý časem zanikne, takže lidi hrajte si, konec se blíží. Užíváme...S tím nápadem, že by každý měl začít šetřit energie a životní prostředí: vypadá to na první pohled jako dobrý nápad, ale pomyslete na země v Asii či Africe, kde to nikoho moc nezajímá - lidi jsou přece jen pořád zvěř a rozmnožují se a přizpůsobují daným podmínkám. Dokud je podmínky typu sucho, žádná zeleň nedonutí, neomezí nic. Docela bych se rád podíval na Zemi, jak bude vypadat za 100 nebo 200 let, hned bych byl chytřejší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 687x
Spisovatelka  (www.literarnistrom.cz), která ráda fotí, sportuje, tančí, medituje, ale úplně nejraději ze všeho se směje.