Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Madonna hledá milence s citovým zraněním

Že Madonna hledá milence s citovým zraněním, se domnívá spisovatel Andrew Morton, autor Madonniny biografie. Při psaní knihy a hledání spojitostí v Madonnině životě si totiž všiml, že všichni Madonnini milenci byli nějakým způsobem "postižení" - jednalo se o narkomany, bisexuály, alkoholiky a nakonec silného dyslektika. Morton dedukuje, že to souvisí s Madonniným životním traumatem - v pěti letech jí zemřela matka - proto přistupuje ke svým milencům s mateřskou péčí. Proto se tak lehce zamiluje a lehce své amanty střídá, jako by neuměla prožít lásku hlouběji.

www.knihy-columbus.cz

Svou teorii rozšiřuje Morton ještě dál: "Madonna používá sex jako formu lásky. Proč? Jednou dala svou lásku někomu, komu plně důvěřovala, a ta osoba odešla z jejího života." To způsobilo neukojitelnou potřebu chvály a ocenění, touhu po lásce, ale zároveň strach z citového závazku. Pravdou zůstává, že po smrti své matky se Madonna urputně snažila o pozornost svého otce. Chtěla vyniknout mezi svými pěti sourozenci, utrhnout pro sebe kus lásky. Nejprve snaživě pomáhala s mladšími sourozenci a když v osmi letech dostala nechtěnou macechu, začala vzdorovat a "zlobit". Již ve třinácti letech měla pověst zkažené holky, což podpořila svým školním tanečním vystoupením, jež zakončila odhozením svršků. Od té doby se snažila o upoutání pozornosti pořád. Stále se snažila něčím šokovat. Často ve společnosti - když se jednalo o její vytoužený kariérový postup - říhala nebo se vyjadřovala vulgárně. Nedělalo jí problémy pózovat nahá (čímž si přivydělávala v chudých časech), nezastavila se před natáčením dokumentu "S Madonnou v posteli", napsala knihu "Sex." Šokovat, to je její druhá přirozenost. A ta první? Ctižádost.

Madonna ztělesňuje "americký sen". Svou nezměrnou pílí a úsilím, svou obrovskou sebekázní a nezměrnou touhou "stát se slavnou" nakonec dosáhla svého. Vyrostla v rodině italského přistěhovalce, přišla o matku a nedokončila střední školu, ale naučila se tancovat a odešla za svým snem do New Yorku. Sama o sobě říká, že s 35 dolary v kapse, ale její přátelé tvrdí, že si "na výlet" urputně šetřila. Dokonce si část úspor, konkrétně 50 dolarů, vydělala na svém prvním pěveckém vystoupení v kostele, což nyní může působit jako znamení osudu. Madonna totiž odešla do New Yorku tančit, ne zpívat. Záhy ovšem zjistila, že v tanci "je mnoho povolaných, ale málo vyvolených" a ani každodenní několikahodinová dřina nemusí přinést úspěch. Jen proto se obrátila k tanci zády a vykročila v ústrety nové kariéře - pěvecké. Začala však tím, že se naučila hrát na kytaru a bicí, ke zpěvu došlo až později. Tanec jí v pěvecké kariéře velmi pomáhal, trénovala svá vystoupení k dokonalosti - a kromě toho si také sama vymýšlela texty. Zpátky k jejímu úsilí. Kromě toho, že pracovala sama na sobě, pracovala i ve svůj prospěch. Když jí vyšla první deska, rozdávala na ulici letáčky, nutila známé DJe, aby hráli její hit v klubu. Telefonovala, zvala významné a nenechala se jen tak odbýt, pilovala a pilovala... Vydobyla si každou píď svého úspěchu.

A když to přišlo? Prvotní nadšení samozřejmě následovalo i rozčarování. Schovávání se před novináři, smiřování se s pomluvami, odhalováním nechtěného, hořkým polykáním tvrdé kritiky. Pod tvrdou slupkou se objevuje zranitelná osůbka. Dívka, která pláče, že jí ubližují a nechápou, dívka, která má strach z rakoviny, trpí ztrátou přátel, kteří zemřeli na AIDS, žena, která si nedokáže udržet žádný vztah, která lituje, že několikrát podstoupila interrupci, protože dala přednost kariéře před dítětem:. "Vždycky litujete, pokud musíte udělat taková rozhodnutí, ale musíte se podívat na svůj životní styl a zeptat se: Jsem skutečně v životním období, kdy mohu věnovat spoustu času tomu, abych byla tak dobrým rodičem, jakým chci být?"

A vida. Nakonec se dobrým rodičem skutečně stala. Pečlivě se stará o své dvě pokřtěné děti, vdala se v kostele a žije spořádaným životem ve Velké Británii. Studuje kabalu a cvičí jógu. Poprvé v životě přestala bojovat s časem. Neuvěřitelná proměna! Že by ve čtyřicítce konečně dospěla? Možná. A možná se jen smířila se svými démony. Sama sebe komentuje: "Mám pocit, jako bych pomalu odhalovala svou skutečnou podstatu. Jako bych se přibližovala k jádru toho, kým skutečně jsem."

A přesto se stále něco šušká... třeba že jí to s manželem neklape. Třeba že je "soucitnou kapitalistkou". Proč takový výraz? Kvůli její opatrné šetrnosti, pokud se jedná o útratu v restauraci. ("Nemám ani vindru.") Ale pak věnuje 5 milonů dolarů na AIDS. Obává se prý toho, aby s ní lidé nepřátelili jen kvůli penězům. Nezdá se to alespoň trochu pochopitelné, jestliže se její majetek odhaduje na 300 - 600 miliónů dolarů? Nebo že by se s tou útratou v restauraci jednalo o starý zvyk? V době, kdy Madonna žila jen touhou po úspěchu, se tímto způsobem přiživovala na druhých.

Kromě podobných zajímavostí z Madonnina života se v knize dozvíte také spoustu faktů, jak z jejího soukromí, tak z natáčení, nahrávání a zpívání. Jen pro zajímavost na konec (něco, co mělo stát na začátku): Madonna Louise Veronica Ciccone se narodila 16. srpna 1958 ve znamení Lva. Znamení jako by jí dodávalo ctižádost, mystické jméno jako by ji směřovalo k víře a pochopení.


Článek vyšel na: www.webmagazin.cz

 

Autor: Renata Šindelářová | pondělí 27.8.2007 20:25 | karma článku: 12,70 | přečteno: 1106x
  • Další články autora

Renata Šindelářová

Ze slovinských Alp

Oblíbená destinace s dechberoucími výhledy i prima koupáním. Úžasné hory, které můžete buď pouze obcházet, nebo se odhodlat a pěkně si je vyšlápnout. Lanovek je tu ale poskrovnu, takže pro lenochy to úplně není...

3.7.2023 v 8:43 | Karma: 17,03 | Přečteno: 299x | Diskuse| Fotoblogy

Renata Šindelářová

Reportáž z balónu

Náš plánovaný let horkovzdušným balónem začal třikrát úplně stejně: vachrlatou předpovědí počasí. Protože však většinou existovala minimální šance na zlepšení, nebyl nikdy let preventivně zrušen.

9.8.2022 v 6:28 | Karma: 12,50 | Přečteno: 244x | Diskuse| Cestování

Renata Šindelářová

Chlupaté štěstí

Nekonečný prostor v našem srdci otevírají naši (nejen) chlupatí mazlíčci. Přináší nám do života hodně radosti, která je na konci vykoupená bolestí, ale tak už to holt na světě chodí - jen proto se jich nevzdáme. Milujeme je!

18.7.2022 v 7:00 | Karma: 18,10 | Přečteno: 288x | Diskuse| Fotoblogy

Renata Šindelářová

Svět plný zvířat - zatím

Planeta Země právě prožívá masové vymírání druhů. Jeho příčinou není dramatická událost, ale bezohledná lidská činnost. S láskou k přírodě a úctou k životu děkuji za každý přeživší druh, který to zatím nevzdal.

14.7.2022 v 18:17 | Karma: 13,31 | Přečteno: 177x | Diskuse| Fotoblogy

Renata Šindelářová

Ladím jaro

Do mého ticha, ač nikam nepospíchá, jaro už dýchá... (... a probudilo ve mně touhu složit k pár fotkám haiku)

19.2.2022 v 20:31 | Karma: 14,34 | Přečteno: 174x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54,  aktualizováno  16:34

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. V úterý odpoledne o tom informovala na svém webu....

  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 687x
Spisovatelka  (www.literarnistrom.cz), která ráda fotí, sportuje, tančí, medituje, ale úplně nejraději ze všeho se směje.